Informacije in hitri nakup
051 352 548
info@pnv.si
Boom On-net
O spletni trgovini
Pogoji nakupovanja
Varovanje osebnih podatkov
Plačilni pogoji
Nakupovalna košarica

Pogoji nakupovanja

Spletno poslovanje upravlja Bentec, Aleš Benko s.p. in je ponudnik storitev e-poslovanja, v nadaljevanju ponudnik. Ob registraciji v sistem spletne prodajalne, uporabnik pridobi uporabniško ime in geslo. Registracija uporabnika v sistem spletne prodajalne je popolnoma brezplačna. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnešenimi podatki. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletnega nakupovanja, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

DOSTOPNOST INFORMACIJ

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: a) identiteto pravne osebe/samostojnega podjetnika (ime in sedež podjetja, matična številka) b) kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon) c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev e) pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave) f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali vsebujejo davke in stroške prevoza g) način plačila in dostave h) časovno veljavnost ponudbe i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, že in koliko stane kupca vračilo izdelka j) pojasnjen mora biti postopek ob reklamaciji, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci. Načini plačila Pri spletnem nakupovanju ponudnik omogoča naslednje načine plačila: * z gotovino ob prevzemu blaga (po povzetju) * z nakazilom na račun (po ponudbi / predračunu) * za naročila iz tujine: PAY PAL (prosimo, da se predhodno dogovorite po mailu in se pozanimate o stroških dostave) Ponudnik izda račun na trajnem mediju (papirju), z razčlenjenimi stroški in obvestilom kupcu, kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti.

VELJAVNOST PONUDBE

Cene se lahko spremenijo brez predhodne napovedi. Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Roki veljavnosti akcijske ponudbe so navedeni ob sami akcijski ponudbi.

CENE

Vse cene so izražene v EUR in vsebujejo DDV. Cene ne vključujejo stroškov dostave blaga. V primeru, da skupni znesek naročila presega vrednost EUR 50,00, ponudnik krije stroške dostave blaga.

DOSTAVA

Ponudnik bo naročene izdelke, ki so na zalogi, dostavil kupcu v roku 2 do 5 delovnih dni od prejetja in potrditve naročila, v nekaterih primerih tudi dlje časa - izdelki in oprema MMA, ker so kompletne zaloge v tranzitu in zelo gibljive. Na podlagi vašega naročila bomo izdelke za MMA pozvedovali v skladišču dobavitelja in vam telefonsko sporočili razpoložljivost in čas dostave. V kolikor je izdelek pošel iz zaloge, vas bomo o tem obvestili. Izdelke dostavlja naš poslovni partner GLS. Za dostavo preko Pošte Slovenije se dogovorite posebej. Paketi oz. naročeno blago se pošilja načeloma na dan izvedenega naročila. Pogoj je le, da je naročilo potrjeno do 10.00 ure na delovni dan. Pri nakupu blaga v vrednosti, večji od EUR 50,00 stroške dostave krije ponudnik.

OPOZORILO STRANKAM !

Če vam dostavna služba pri nakupu nad EUR 50,00 vseeno želi zaračunati poštnino, jih opozorite, da se motijo, zahtevajte osebne podatke dostavljalca in njegovo telefonsko številko ter nas o tem nemudoma seznanite preko telefona ali e-pošti. Svetujemo vam, da v tem primeru pošiljko začasno odklonite.

STROŠKI DOSTAVE

Pri nakupu blaga v vrednosti manjši od EUR 50,00 se obračunavajo ne glede na težo naročenega blaga v pavšalnem znesku: 3,99 EUR z vračunanim 20% ddv. Reklamacija blaga in vračilo blaga Reklamacija blaga: Kupcu pripada pravica, da reklamira prejeto blago. Prav tako lahko reklamira tudi blago, ki je bilo uničeno ali poškodovano ob prevozu. V tem primeru ponudnik opravi zamenjavo izdelka na svoje stroške. V primeru, da je poškodba na pošiljki, nastali zaradi prevoza vidna, lahko kupec takšno pošiljko zavrne takoj pri dostavi. Ponudnik ni dolžan sprejeti odkupninskih pošiljk ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja.

VRAČILO

Kupcu pripada pravica, da v 15 dneh vrne kupljeno blago, vendar je kupec dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 8-ih dneh od prejetja blaga in ga vrniti na isti naslov v nadaljnjih 8 dneh. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Ponudnik vrne kupcu celotno kupnino bodisi s poštno nakaznico ali v primeru nakupa s kreditno kartico z nakazilom na osebni transakcijski račun kupca, najkasneje v roku 15 dni od datuma prejetja vrnjenega blaga.

POMEMBNO

Ko vračate izdelke v reklamacijo prodajalcu, morate priložiti kopijo originalnega računa. Priporočamo, da uporabite dostavno službo, ki omogoča sledenje pošiljke ter da blago ustrezno pripravite za transport (priporočamo da uporabite originalno embalažo oz. drugo ustrezno varno embalažo). Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen če je v naprej dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Naslov za vračilo blaga prodajalcu je Bentec, Aleš Benko s.p., Medenska 54, 1000 Ljubljana

PRAVICA DO ZASEBNOSTI

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov pred izgubo, zlorabo ali nepooblaščenim dostopom v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004).

KOMUNIKACIJA

Z uporabnikom sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Reklamna elektronska sporočila morajo vsebovati naslednje sestavine: - jasno in nedvoumno morajo biti označena kot reklamna sporočila - pošiljatelj mora biti jasno razviden - različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, morajo biti označene kot takšne. Prav tako morajo biti jasno določeni pogoji udeležbe v njih. - željo uporabnika, da ne prejemajo reklamnih sporočil, je potrebno spoštovati. Ponudnik obvešča uporabnika, da z obiskom njegove spletne strani niso povezani nobeni dodatni stroški, razen stroškov, ki jih ima uporabnik sam z dostopom do spleta preko katerega od ponudnikov.

ODVEZA OD ODGOVORNOSTI

Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

SKLEPANJE POGODB

Vse pogodbe med ponudnikom in uporabnikom morajo biti sklenjene v slovenskem jeziku. Prav tako lahko uporabnik pod svojim geslom nemoteno, kadarkoli in od kjerkoli, spremlja pogodbe, ki jih je sklenil z ponudnikom v preteklem času.

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo na katerega koli od instrumentov kontaktiranja z ponudnikom. Ponudnik se obvezuje, da bo v petih delovnih dneh kupcu potrdil, da je pritožbo prejel in mu sporočil, kako dolgo jo bo obravnaval ter ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Za vse nearazrešljive spore je pristojno okrajno sodišče v Ljubljani.

© Boom On-net, 2023, Produkcija: PNV Group Kontakt